pátek 20. února 2015

Život jedna báseň (Colleen Hooverová)

autor: Colleen Hooverová
původní název: Slammed
počet stran: 264
rok vydání: 2012

Osmnáctiletá Layken (Lake) žije už sedm měsíců bez otce, jen s matkou a bratrem Kelem, po smrti otce se jejich finanční situace zhoršila a proto se stěhují z Texasu do Michiganu, teda to alespoň jejich matka tvrdí, ale pro stěhováním je jiný důvod, který se čtenář během čtení dozví.

Lake nečeká od nového místa nic dobrého, ale jakmile přijede, tak potkává Willa, hned pozná, že by mohla k němu něco cítit. Vypadá to, že i Willovi se líbí, protože ji hned pozve na rande do klubu D9VĚT, kde se vždy ve čtvrtek koná slam, kde každý může přednést svojí báseň. Mezi Willem a Lake přeskočí jiskra a poletuje všude kolem láska, Lake se dokonce poprvé od smrti svého otce cítí šťastná.



Vše probíhá moc dobře, tedy alespoň do té doby, než Lake nastoupí do nové školy, kde narazí na Willa, nebo spíše pana učitele Coopera. Lake netuší, co si má počít s city, které chová k Willovi, který je její učitel angličtiny (na škole si dodělává praxi). Má ho moc ráda a ví, že i když spolu byli jen krátce bylo to mezi nimi opravdové. Zbývá jen otázka, poslechnou rozum nebo se nechají vést srdcem?

Od Colleen Hooverové jsem už četla jednu knížku a to Bez naděje, která se mi moc líbila a byla jsem s ní spokojená, byla jak plná tajemství, tak romantiky, za to knížka Život jedna báseň není tolik zaměřená na romantiku, ale spíše na rodinu a vztahy spojené s ní, na život, který není vždy pohádka. V knížce je hned několik zvratů nečekaných událostí, které si myslím, že čtenář rád uvítá, než knížku, u které skoro přesně může říct, co se stane. Čímž chci říct, že se mi knížka líbila, byla čtivá, nebyly tam nějaké nudné pasáže.:))

Colleen Hooverová  je autorka hned několika románů, v českém překladu již vyšla knížka Bez naděje a na ní navazující Ztracená naděje a samozřejmě Život jedna báseň.
Žije v Texasu společně s manželem a třemi syny.







1 komentář :